Född i norra Filippinerna, Baguio City 1986. Den äldsta av fyra syskon. Bor i Huskvarna med sin familj. Hon har två barn som snart är i tonåren. Har en självlärd inlärning om konst sedan barndomen. Hon skissade mycket sedan barndomen och målade lite då och då. Hennes intressen är konst, fotografi och musik.

Studerade konst via en American School of Art för självlärande och 2010 och började hon måla flera timmar och måla på allvar 2017.
Hon arbetade som frilansfotograf sedan 2007.
Studerade fotografi 2017 med grundläggande fotografi och konst online.

Hon arbetar nu som fotograf och är mycket kreativ i porträtt och makronatur. Hon är mycket på porträtt och mycket noggrann när det gäller porträtt. Hon vill uppnå ljusa färgglada och meningsfulla porträtt som ger estetiska uppmärksamhet.
Hennes målningar är inspirerade av hennes tro och erfarenheter. Hennes inflytande är den filippinska målaren Fernando Amorsolo 1892-1972, Juan Luna 1857-1899, amerikanen Georgia O'keeffe och Claude Monet. Hon kom till Sverige 2007 och dit började hennes resa. Genom traumatiska händelser med våldtäkt och våld från barndomen och ungdomen fick Rochelle svårt att slappna av sina tankar och känslor där hon tillbringade sin tid med att måla flera timmar om dagen. Eller experimentera med bilder. Diagnostiserad med PTSD befann hon sig genom Konst och Tro.

Alla hennes målningar är rika på detaljer och är noggrant målade. Med timmar hon spenderade och idéer tagna från hennes fotografier hade hon lärt sig att skapa sin egen stil. Hon har uppmärksamhet på detaljer och kan ibland vara svårt för henne att släppa den här typen av idéer. Hennes fotografier
kan också avslöja hennes kärlek till detaljer och estetisk uppmärksamhet. Många av hennes bilder och konst är symboliska som är mesta relevanta till hennes erfarenhet och livsperspektiv. Det mesta av hennes porträtt skildrar karaktären
om hur hon förmedlar livet som skapar unika bilder.

Hennes konst är målad i olika tekniker som akryl, akvarell och digitala målningar. År 2019 fick hon sin första utställning i Karista Galleri Jönköping och samma år valdes en av målningarna ut i Svensk kulturtidning via dåvarande ”Better Art”, som nu heter ArtPortable. Senaste utsällning arrangeras av Jönköping City i hennes lokala stad som visades hela sommaren. Hon spelar in sina målningsprocess på sin youtube -kanal Rochelle Rosenberg där hon delar med sig av sitt sätt och idéer för att måla i obegränsad och hantera vardagssituation.

Webb 1:
https://rochellerosenberg.myportfolio.com/
Webb 2:
https://artbloom.studio
Youtube:
https: //www.youtube.com/RochelleRosenberg
E -post: artbloomstudio.info@gmail.com
Telefon: 076934 6170
Egenskaper
Tålmodig, flexibel, motiverad, kunskapssökande, påläst, nyfiken, fördomsfri,
Empatisk, serviceinriktad och har ett bra sinne för humor.
Autodidakt
Akryl, akvarell, skiss
Utbildning med konstblandning
2017/2020 - Shaw Academy Fotokurs
2019 - Konstkurser distans - Den virtuella Instruktören
2019 - Akvarellbana distans - Domestics Anna Victoria Calderon
2018 - 2022 - Skisskursdistans - Ritakademi

Utställningar (urval)
April 2019 - Galleri Apell - Ut För första gången
Maj 2019 - SVD-medverkan via Bättre Konst
December 2021 - Grönt Cafe egen utställning - Att vara stark
Juni 2022 - Österängens Konsthall - Dra mig fram och tillbaka

Aktiviteter
Frilansande artist sedan 2010
Frilansfotograf sedan 2007
Foto specialiserat på porträtt och blommor
Eget företag registrerat 2021: Artbloom Studio Position
: Fotograf & Konstnär
Organisationsmedlemskap
2019 Kulturhuset Jönköping
2021 Österängens Konsthall
2022 Filippinska konstnärsföreningen Sverige
Back to Top